Kortere studier

Human Resource Management (HRM) - Ledelse av menneskelige ressurser

Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen
Undervisning
Deltid
Studielån/Stipend
Støttet av lånekassen

Human Resource Management (HRM) - Ledelse av menneskelige ressurser

HRM-begrepet er i ferd med å erstatte begreper som personalledelse og personaladministrasjon. Med denne ordbruken signaliserer man en mer strategisk orientering av arbeidsressursene.

Hva er Human Resource Management?
Human Resource Management (HRM) har siden 80-tallet fått bred forskningsmessig presentasjon. Stadig oftere erstatter begrepet «personalledelse» og «personaladministrasjon». Når virksomheter tar HRM-begrepet i bruk får man tydeligere forventninger om en strategisk orientering av den menneskelige ressursen. Emnet belyser ulike sider ved denne utviklingen og setter det inn i et historisk perspektiv. HRM omfatter planlegging, anskaffelse, utvikling og ”avvikling” av menneskelige ressurser i en organisasjon. Innholdet i studiet gjenspeiler temaer relatert til dette.

Hvorfor Human Resource Management?
Ledelse- og HR-arbeid i organisasjoner sees både i forhold til HR-avdelingens ansvars- og arbeidsområder og linjelederes operative og strategiske personalansvar. Studiet er like relevant for begge målgrupper.
Universitetet i Sørøst-Norge
Hasbergsvei 36
3616 Kongsberg

USN – Et av landets nyeste universiteter

Den 4. mai 2018 ble Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) til Universitetet i Sørøst-Norge (USN). Dette gjør dem til et av Norges nyeste universiteter, og det fjerde største av Norges ti universiteter.  USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forskning og kunnskapsformidling med...

Les mer og vis alle utdanninger ved Universitetet i Sørøst-Norge

Highlights