Vis fag-skole.no som: Mobil

Kostholdsveileder

Tunsberg Medisinske Skole
Sammendrag
Varighet: 1 år deltid
Pris: 16 900 NOK Momsfritt
Studielån/Stipend: Nei
Heltid/Deltid: Deltid
Utdanningsinstitutt: Tunsberg Medisinske Skole
Oppstart: Start når du ønsker - Nettstudier

Kostholdsveileder

Bli kostholdsveileder

Tunsberg Medisinske Skole har siden høsten 2000 tilbudt studiet i kostholdsveiledning, som er et av deres mest populære. Studiet har årlige endringer og forandrer seg hele tiden i tråd med den nyeste forskningen.

Studiet gir deg solide kunnskaper innen ernæring, og egner seg godt for de som ønsker å jobbe med kostholdsveiledning. Etter fullført studie kan du jobbe med kostholdsveiledning eller du kan utdanne deg videre til ernæringsterapeut ved TMS.

Hva bygger utdanningen i kostholdsveileding på?

De fleste forskere er i dag enige i at det er en nær sammenheng mellom ernæring og utviklingen av mange sykdommer. Samtidig som kostholdet har endret seg radikalt, har det vært en eksplosjonsartet økning av en rekke sykdommer som f.eks. kreft, allergier, astma, diabetes 2 og fedme. Fordi våre gener er de samme, må denne endringen skyldes miljøet, deriblant  kosthold, livsstil og påvirkning fra vårt ytre miljø.

Kroppen har en fantastisk evne til å reparere seg selv, hvis den får lov. Ved å sikre tilgang på alle stoffene kroppen trenger gjennom et balansert kosthold og tilskudd av næringsstoffer, vil man kunne forebygge og reversere sykdomsprosesser. Dette kalles ortomolekylær medisin, og tar utgangspunkt i at nesten all sykdom er en mangeltilstand. Begrepet ortomolekylær kommer fra det greske ordet orthos som betyr “det rette”.
I dag vet man også at våre gener ikke har endret seg vesentlig de siste 30-40 000 årene. Kroppen fungerer derfor optimalt når den blir tilført de næringsstoffene den genetisk er tilpasset.

Hvem passer kostholdsveiledning for?

Dette studiet passer godt for terapeuter som ønsker grundige kunnskaper innen kosthold og ernæring, for å supplere andre terapiformer. Studiet egner seg også for alle som er interesserte i kosthold og ernæring, og som ønsker å holde seg faglig oppdatert og ta del av den nyeste kunnskapen på dette området.

Studiet er et deltidsstudie og vi anbefaler at man setter av 2-3 ettermiddager/kvelder pr uke, ca 5-10 timer pr uke. Det er fortløpende oppstart til dette studiet, det vil si at du kan starte når du selv vil.

Studenter som har fullført studiet og bestått de obligatoriske oppgavene vil få tilsendt vitnemål med tittelen Kostholdsveileder.

For kontakt eller mer informasjon om Kostholdsveileder, vennligst fyll inn en interessemelding.

Opptakskrav/Søknad

Det er ingen krav til forkunnskaper, men det er en fordel med noe kunnskap i anatomi og fysiologi (se forkurs anatomi og fysiologi).

Kostnader

Studieavgift: kr 9000,- pr del
Kr 16900,- hvis du bestiller begge deler samtidig

Jeg vil vite mer!

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Kostholdsveileder.

Fyll inn din kontaktinformasjon

Send interessemeldingen

Få mer informasjon fra skolen

Errors
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt
Valgfritt

Tunsberg Medisinske Skole

Tunsberg Medisinske Skole
Tunsberg Medisinske Skole

Tunsberg Medisinske Skole tilbyr utdanninger i blant annet ernæringsterapi, biopati og soneterapi, og retter seg mot deg som er opptatt av helse og kosthold!

Tunsberg Medisinske Skole ble etablert i 1998 og holder til i Tønsberg. Fra å begynne med cirka 20 studenter i oppstarten, har skolen i dag økt til over 400 studenter fra hele landet. De er i dag en av Norges største privatskoler innen helse og ernæring.

Utdanninger innen helse og ernæring

Hovedstudiene på Tunsberg Medisinske Skole er:

I tillegg tilbyr skolen blant annet forkurs i anatomi og fysiologi og kurs i klinikkdrift.

Hvem leder undervisningen på Tunsberg Medisinske Skole?

Skolens og styrets leder er rektor Truls Isaksen. Han er utdannet adjunkt med spesialisering innen biologi, og har lang erfaring fra undervisning i anatomi og fysiologi, patologi og psykologi.

Rektor Truls Isaksen har også med seg en dyktig stab, bestående av blant annet: Jens Veierstad (ernæringsterapeut), Dag Viljen Poleszynski (Dr. Philos. og forsker), Fride Aasen (biopat og akupunktør), Soneterapeut Terje Varpe, Dr. Paul Clayton (kosthold og ernæring) og Dr. Fedon Lindberg (ernæringsterapi). I tillegg benytter skolen seg av en lang rekke andre fagpersoner som bidrar med faglig innhold og veiledning.

Undervisningsmetoder på Tunsberg Medisinske Skole

Skolens studier foregår enten via nettundervisning, samlinger i klasserom eller en kombinasjon av disse. Siden skolens start har det blitt lagt stor vekt på nettbasert undervisning. Det er det mange grunner til, blant annet at man kan studere når og hvor man selv ønsker, man slipper utgifter til reise og opphold, man kan studere i sitt eget tempo og sist, men ikke minst, nettundervisning er miljøvennlig.

Noen fag fungerer imidlertid best med en lærer til stede. Derfor arrangeres det ofte frivillige eller obligatoriske samlinger i tillegg til undervisningen på nettet. Mange av studentene samarbeider også sammen rundt pensum og oppgaver.

Hva er nettundervisning?

I nettskolen foregår læringen og kommunikasjonen med lærer via internett. Du får tilgang til din egen passordbeskyttede nettskole, som vil fungere som ditt ”klasserom” i hele studietiden. Der vil du få tilgang til artikler, veiledning, kompendium, oppgaver, diskusjoner, repetisjoner, internettressurser, video og så videre.

Som nettstudent bestemmer man selv hvor og når man studerer og jobber slik det passer best for en selv. For at man skal klare å komme igjennom pensum i løpet av studietiden, følger man en fastsatt progresjon, med jevnlige obligatoriske innsendingsoppgaver. Denne tidsplanen er kun ment som en veiledning. 

Dersom det skulle bli behov, har man mulighet til å bruke lengre tid på hvert tema, og kan også utvide studietiden (mot et gebyr på 800,- for hvert semester). Det kan være begrensning i forhold til forlengelse ved studier hvor det er obligatoriske samlinger og/eller studier som gir studiepoeng.

Alle kurs og studium er delt inn i forskjellig antall tema (mellom 5 og 10). Som regel er den en skriftlig oppgave (rettes av veileder) og en quiz (rettes automatisk) til hvert tema.

Tunsberg Medisinske Skole benytter høyt kvalifiserte veiledere til sine studier, som leger, sykepleiere og annet fagpersonell. Lærere med forskjellig faglig bakgrunn bidrar til forskjellige synspunkter rundt et tema, og er også nyttig og positivt for et kreativt fagmiljø.

I studier som gir studiepoeng, er det krav til forkunnskaper (generell studiekompetanse eller realkompetanse).

Vis alle utdanninger fra Tunsberg Medisinske Skole

Kontaktinformasjon til Tunsberg Medisinske Skole

Tunsberg Medisinske Skole

Farmannsveien 18-22
3111 Tønsberg

Tlf: Hovedkontor: +47 33 61 10 90
www.tunmed.no