Kostholdsveileder

Oppstart: Start når du ønsker - Nettstudier

Kostholdsveileder

Bli kostholdsveileder

Tunsberg Medisinske Skole har siden høsten 2000 tilbudt studiet i kostholdsveiledning, som er et av deres mest populære. Studiet har årlige endringer og forandrer seg hele tiden i tråd med den nyeste forskningen.

Studiet gir deg solide kunnskaper innen ernæring, og egner seg godt for de som ønsker å jobbe med kostholdsveiledning. Etter fullført studie kan du jobbe med kostholdsveiledning eller du kan utdanne deg videre til ernæringsterapeut ved TMS.

Hva bygger utdanningen i kostholdsveileding på?

De fleste forskere er i dag enige i at det er en nær sammenheng mellom ernæring og utviklingen av mange sykdommer. Samtidig som kostholdet har endret seg radikalt, har det vært en eksplosjonsartet økning av en rekke sykdommer som f.eks. kreft, allergier, astma, diabetes 2 og fedme. Fordi våre gener er de samme, må denne endringen skyldes miljøet, deriblant  kosthold, livsstil og påvirkning fra vårt ytre miljø.

Kroppen har en fantastisk evne til å reparere seg selv, hvis den får lov. Ved å sikre tilgang på alle stoffene kroppen trenger gjennom et balansert kosthold og tilskudd av næringsstoffer, vil man kunne forebygge og reversere sykdomsprosesser. Dette kalles ortomolekylær medisin, og tar utgangspunkt i at nesten all sykdom er en mangeltilstand. Begrepet ortomolekylær kommer fra det greske ordet orthos som betyr “det rette”.
I dag vet man også at våre gener ikke har endret seg vesentlig de siste 30-40 000 årene. Kroppen fungerer derfor optimalt når den blir tilført de næringsstoffene den genetisk er tilpasset.

Hvem passer kostholdsveiledning for?

Dette studiet passer godt for terapeuter som ønsker grundige kunnskaper innen kosthold og ernæring, for å supplere andre terapiformer. Studiet egner seg også for alle som er interesserte i kosthold og ernæring, og som ønsker å holde seg faglig oppdatert og ta del av den nyeste kunnskapen på dette området.

Studiet er et deltidsstudie og vi anbefaler at man setter av 2-3 ettermiddager/kvelder pr uke, ca 5-10 timer pr uke. Det er fortløpende oppstart til dette studiet, det vil si at du kan starte når du selv vil.

Studenter som har fullført studiet og bestått de obligatoriske oppgavene vil få tilsendt vitnemål med tittelen Kostholdsveileder.

For kontakt eller mer informasjon om Kostholdsveileder, vennligst fyll inn en interessemelding.

Det er ingen krav til forkunnskaper, men det er en fordel med noe kunnskap i anatomi og fysiologi (se forkurs anatomi og fysiologi).

Studieavgift: kr 9000,- pr del
Kr 16900,- hvis du bestiller begge deler samtidig

Legg igjen en interessemelding hvis du vil vite mer om utdanningen Kostholdsveileder.