Hvordan blir jeg helsesykepleier?

Helsesykepleier er et yrke for deg som vil jobbe med barn og unge. Her kan du lese mer om utdanningen, yrket og hvilke arbeidsoppgaver du vil ha.

Hvordan bli Helsesykepleier

Helsesykepleier er et yrke for deg som vil jobbe med barn og unge. Vil du vite mer om videreutdanningen før du tar steget videre? Vi har samlet informasjon om utdanningen, hva du kan forvente deg av yrket og hvilke arbeidsoppgaver du vil ha. 

Om videreutdanningen

For å bli helsesykepleier må du du ta videreutdanning i helsefremmende og sykdomsforebyggende arbeid rettet mot barn, unge og deres familier. Etter endt utdanning får du yrkestittelen helsesykepleier, tidligere kalt helsesøster. 

For å kunne søke til en videreutdanning som helsesykepleier kreves en bachelorgrad i sykepleie, samt minst ett års relevant yrkespraksis som sykepleier. Videreutdanningen tar ett år å gjennomføre som heltidsstudium, men du kan også velge å ta den på deltid over to år. Det er i tillegg mulig å bygge på med en mastergrad i faget. En del av utdanningen består av praksis i helsestasjon- og skolehelsetjenesten. 

Sentrale emner i videreutdanningen er grunnlagsforståelse og rammer for helsesykepleiertjensten, livssyn, verdier og relasjoner i profesjonell praksis og helsesykepleierens tjenesteutøvelse. Du kan ta utdanningen ved 8 ulike læresteder i Norge. Opptaket er lokalt hvilket betyr at du søker direkte hos lærestedet du ønsker å ta utdanningen ved. 

Hva kan du jobbe med og hvor

Som helsesykepleier kan du jobbe i skolehelsetjenesten, på helsestasjon for ungdom, vaksinasjons- og smittevernkontor eller på asylant- og flyktningkontor. Du kan jobbe både i offentlige og private bedrifter. 

Som Helsesykepleier vil dine primære arbeidsoppgaver være: 

  • Rådgivning til barn og unge om helse og oppvekst
  • Veiledning i spørsmål om samliv, seksualitet og prevensjon
  • Drive miljøarbeid for barn, ungdom og familier
  • Drive forebyggende helsearbeid
  • Kartlegge, planlegge og organisere tiltak i samarbeid med andre faggrupper
  • Dra på hjemmebesøk

Du vil ha en sentral rolle i livet til mange barn og unge, der du arbeider med å støtte barn med spesielle behov for oppfølging. Du vil arbeide med å veiledning for barn som er rammet av sykdom, funksjonsnedsettelse eller omsorgssvikt. Som helsesykepleier er du en viktig brikke i kommunens folkehelsearbeid.

Finn din sykepleierutdanning her

Kilde: Utdanning.no

Picture of Karoline Sten

Karoline Sten

Site Manager (Vis mer)
Karoline jobber som Site Manager på studentum.no og hjelper studieinteresserte med å finne utdanning i og utenfor Norge. Karoline er født og oppvokst i Norge, men bor og jobber nå i Stockholm. Hun har en bachelorgrad i turismevitenskap med medieteknikk som sideemne fra Södertörns Högskola i Stockholm. Hun har også en årsenhet i Reiselivsledelse fra UIS. (Vis mindre)

About

Karoline jobber som Site Manager på studentum.no og hjelper studieinteresserte med å finne utdanning i og utenfor Norge. Karoline er født og oppvokst i Norge, men bor og jobber nå i Stockholm. Hun har en bachelorgrad i turismevitenskap med medieteknikk som sideemne fra Södertörns Högskola i Stockholm. Hun har også en årsenhet i Reiselivsledelse fra UIS.

Annonser